Kat sini FARA berikan RESEPInya ok:
- 250 gm Mentega
- 250 gm Gula Kastor
- 6 biji Telur
- 320 ml Susu Segar
- 100 gm Serbuk Koko
- 50 gm Serbuk Penaik (DiAyak dengan Tepung)
- 400 gm Tepung Gandum
- Cip Coklat
- Pukul gula dan mentega sehingga kembang.
- Masukkan telur satu persatu dan putar lagi.
- Serbuk koko, serbuk penaik dan tepung gamdum disatukan dan diayak di dalam bekas yang berasingan. Kemudian masukkan ketiga-tiga bahan ini diselang seli dengan susu segar ke dalam bekas yang berisi campuran telur dan gula dan putarkan lagi.
- Masukkan adunan coklat tersebut ke dalam bekas yang bersesuaian dan letakkan cip coklat. Bakar pada suhu 180 darjah selsius selama 25 minit.
- Kemudian siap untuk dihidangkan.
SELAMAT MENCUBA TEMAN-TEMAN...(resepi ini diambil dari buku hidanganminum petang SAJI.....terima kasih SAJI....)
No comments:
Post a Comment